Sing, meet & greet - popkorenfestival

 

Sing, Meet and Greet popkorenfestival, 8 november 2014, de Rooi Pannen, Tilburg

 

Beker met grote oren voor AkoorT

Kwint - foto: Paul TimmersZaterdag 8 november organiseerde Kwint haar derde popkorenfestival. Na maandenlange voorbereiding was het dan eindelijk zover. 

De tien popkoren die meededen aan het derde Sing, Meet and Greet festival waren deze keer: AkoorT uit Tilburg, Catalpa uit Dongen, El Pio uit Etten Leur, Parkstreet uit Nuenen, Perpleks uit Udenhout, Pistache uit Tilburg, Popwave uit Zierikzee, Stijlloos uit Breda, Sparkling People uit Oosterhout en Kwint uit Loon op Zand, een bont palet van popliefhebbers verzamelde zich in de Rooi Pannen In Tilburg.

 

In gebouw 5 liep de spanning langzaam op. Het zingen voor een deskundige jury brengt altijd een extra spanningscomponent met zich mee; en óf die jury deskundig was: voorzitter Jack Breikers, verbonden aan de musicaltheaterafdeling van de Fontys-‐academie als docent zang en koor. Wilmie Thielen, zang- en bewegingsdocent aan de Aleph in Drunen, en Dirk Kokx, werkzaam als componist, klankregisseur, arrangeur en dirigent. Zij bogen zich zorgvuldig over de kwaliteit van de optredens van de koren. Petra Holsheimer breide de optredens op onnavolgbare, ontspannen wijze aan elkaar. 

 

Opwarmen o.l.v. Harjo Pasveer - foto: Paul TimmersEr werd gestart met een workshop door Harjo Pasveer, zangpedagoog. Op ontspannen en creatieve wijze loodste hij ruim 300 mensen door de opwarming heen. Met ludieke woordkeuze en deskundige aansturing kreeg hij iedereen snel in de goede modus. De voorbeelden uit de dagelijkse praktijk zorgden voor hilariteit. “Jij zingt altijd beter dan je buurvrouw“, was een mooie oneliner om de optredens te starten.  

De optredens waren divers, koren met  combo of met alleen piano, grote en kleinere koren. Enkele koren waren al door de wol geverfd, andere koren zongen voor het eerst voor een jury.  Dat zorgde voor veel afwisseling in het programma. De arrangementen waren soms in de originele setting geschreven, een andere keer weer juist heel anders dan het originele ritme.  Inspirerend en verrassend. De opbouwende tips en tops van de jury werden als waardevol ervaren.

 

Popwave - foto: Paul TimmersDe dirigent van Kwint, Rudy Pijfers, trad met drie koren in totaal op; Popwave uit Zierikzee, El Pio uit Etten-Leur en Kwint. En alle drie deze koren hadden hun eigen sound en presentatie. Tijdens de gezamenlijke lunch en tijdens de meet and greet momenten gedurende de dag werden contacten gelegd en ideeen uitgewisseld.     

AkoorT uit Tilburg won de beker met de grote oren, op de voet gevolgd door Parkstreet uit Nuenen.  AkoorT  bestaat sinds 2010, en hebben zich zo snel ontwikkeld dat ze regelmatig in de prijzen vallen. 

 

Kwint is in de bevoorrechte postie dat zij gebruik kunnen maken van de Rooi Pannen in Tilburg, mede daardoor werd deze dag een groot succes. Veel tevreden geluiden over de organisatie, die in handen lag van Marjory Boons, Jose Boons, Sandra van Kuijk en Masha Mutsaerts, de productiegroep van Kwint. Van de Klundert Muziek uit Oisterwijk garandeerde, zoals Kwint dat van hen gewend is, een prima geluidsversterking. En door de hulp van de vele Kwintvrijwilligers verliep ook de catering vlotjes.

 

De winnende groep: AkoorT - foto: Paul TimmersVolgens traditie werd afgesloten met een Brabants drankje en het Schrobbelerlied.

 

Sport verbroedert is een zegswijze, Kwint durft de stelling wel aan dat zingen dat ook zeker doet!

www.zanggroepkwint.nl

Klik hier voor nog meer foto's (Picasa, foto's: Paul Timmers)

 

Delen: