In the spotlight: Popkoor PowerPop

 

Popkoor PowerPop uit Apeldoorn bestaat dit jaar al 15 jaar! Energiek, swingend en enthousiast. We hebben ruim 40 leden en nieuwe leden zijn van harte welkom. Wij zingen voornamelijk Nederlands- en Engelstalige nummers en  hebben ook een Italiaans nummer op ons repertoire staan. De nummers worden door onze dirigent, Wilco Stronks, voor het koor bewerkt in 4- of 6-stemmige arrangementen. Wij zingen met band, piano en ook a cappella.

 

Elke woensdagavond repeteren wij van 20:00 - 22:00 uur in het clubhuis van handbalvereniging Achilles. De repetities zijn erg afwisselend en uitdagend. We beginnen met inzingen, het instuderen van een nieuw nummer en aansluitend zingen wij ons repertoire door. Onze dirigent brengt in het tweede deel van de repetitie nog wel eens experimenten op het gebied van zang en vocale oefeningen in. Dit zorgt altijd voor een verrassend effect!

 

Voor elk optreden wordt de setlist bepaald door de muziekcommissie. De puntjes worden op de “i” gezet tijdens de repetities voorafgaand aan het optreden/concert (dit geldt voor zowel de zang als de choreo). Af en toe volgen wij intern of extern een workshop. Onlangs hebben wij nog een hele verfrissende zangworkshop gevolgd, gegeven door Jeffrey Zudhy. Erg inspirerend en leuk om weer eens heel bewust met je stem bezig te zijn.

 

Naast diverse optredens en activiteiten heeft Powerpop besloten zich de komende 5 jaar jaarlijks te gaan verbinden aan een goed doel. Dit doen wij om wat voor onze medemens te betekenen maar ook om als Powerpop ons samen ergens voor in te zetten en zo de teamspirit en ons saamhorigheidsgevoel te vergroten. Wij zoeken het goede doel dicht bij huis, elk van de leden kan het aan dragen.

 

In 2014 zetten wij ons in voor de Stichting Upendo4kids (www.Upendo4Kids.nl) , een stichting die hard werkt aan een betere positie van Keniaanse kinderen. Samen met deze stichting verzorgen we op 8 maart 2014 een benefietconcert. Het belooft een swingend spektakel te worden, waar we ons eigen repertoire zingen én... mét percussiebegeleiding Afrikaanse liedjes!!!!

We willen veel geld op halen zodat Upendo4Kids meer kinderen in Kenia kan helpen.

 

Op zaterdag 8 maart 2014 kunt u vanaf 19.00 tot 22.30 uur terecht in de Juliana Kerk aan de Deventerstraat 91 in Apeldoorn. U kunt luisteren en genieten van diverse optredens en een modeshow. Natuurlijk vertelt Upendo4Kids over haar werk.

De kaarten kosten € 7,50 en € 2,50 voor kinderen tot 15 jaar.

Reserveren kan via mail bij info@popkoorpowerpop.nl of Upendo4Kids@gmail.com

 

 

Delen: