Montezuma: Run

 

Gehoord en gezien: Montezuma: Run, Zoetermeer, 26 oktober 2013

 

Montezuma zorgt weer voor spektakel in Run

Montezuma - foto: Anja LamWaarom zou je naar een theatervoorstelling van Montezuma gaan? Gewoon omdat ze je nooit teleurstellen. De mannen van Montezuma kunnen zingen, dansen, entertainen, boeien, de show stelen… en dat allemaal tegelijk. Hou je van a cappella zang en van een avondje uit? Dan mag je de show Run echt niet missen! Nog te zien tot het einde van 2013 in diverse theaters.

 

Ze kwamen binnen met Waiting for the end en wow, wat kwamen ze binnen. Wat een mooi lied, en een prettige kennismaking met de stemmen. Vervolgens gebeurde er van alles, de nummers volgden elkaar in hoog tempo op, er werd gedanst, het loketachtige huisje op het podium werd een aantal keren verplaatst, er werd rommel uitgestrooid en weer opgeveegd, en vooral: prachtig gezongen.

Andere hoogtepunten voor de pauze vond ik Slave to the music, Turning tables, Rock the boat en The man with the child in his eyes. Een goede afwisseling van sferen, recente nummers en klassiekers, verrassende arrangementen, goed uitgevoerde choreo’s.

 

Montezuma - foto: Anja LamDe theatrale outfits waren na de pauze compleet vernieuwd, tot en met de sokken. Heerlijk vond ik This town ain’t big enough for the both of us, een hitje van de Sparks uit mijn kindertijd. De nummers bleven elkaar in een razend tempo opvolgen, beetje oud (The sound of silence, Come together) beetje nieuw (Blurred lines), energieke nummers en ballads, er was een drumsolo van Bo, wat een mooie show.

 

Kan er dan helemaal geen minpuntje worden genoemd? Ongetwijfeld zullen mensen die veel waarde hechten aan perfecte samenzang, opmerken dat de grote beweeglijkheid van de heren op enkele momenten echt ten koste gaat van de zuiverheid, en misschien is dat zo, maar het heeft me niet gestoord. De kleding dan misschien? Tsja smaken mogen verschillen, en de gekleurde dassen en bretels waren redelijk buitensporig, maar ook daarvan heb ik genoten. Zeker ook van de gouden schoenen.

 

Anja Lam

 

Leden van BALK kunnen Montezuma na afloop van de show ontmoeten in een speciale Meet & Greet. Bovendien is er in een aantal theaters een BALK groepskorting. Voor informatie, mail naar juliette@dgtheater.nl

 

Delen: