In the spotlight: The New Voices

 

The New Voices

Zanggroep The New Voices uit Zevenaar stelt zich graag voor.  Deze enthousiaste groep bestaat momenteel uit 38 leden, mannen en vrouwen afkomstig uit Zevenaar en omgeving. Sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen zijn de stemgroepen waardoor er altijd meerstemmig gezongen kan worden. Afhankelijk van de arrangementen varieert dit van 3- tot soms zelfs 8-stemmig maar meestal 4-of 5-stemmig. De zanggroep staat onder leiding van Gerben Kruisselbrink. De begeleiding wordt verzorgd door Rick Ariessen. Daarnaast werkt The New Voices samen met Richard Sprokkereef om eens in de twee jaar een zang- en theatershow te brengen in Het Musiater te Zevenaar.

 

Tussen de grote optredens door doen The New Voices graag mee aan korenfestivals, cultuurfestivals, stadsfeesten of gezamenlijke concerten met collega-koren of bijvoorbeeld muziekvereniging of fanfare. Als december is aangebroken breekt er elk jaar een drukke tijd aan voor de koorleden. Omdat Sinterklaas het vele werk niet alleen af kan, schiet The New Voices hem te hulp. Vervolgens zingen de leden graag als X-mas Voices op diverse gelegenheden zoals bij tuincentra, openlucht museum of besloten kerstbijeenkomsten om nog meer kerstsfeer te creëren.  Op deze manier komt er extra geld in het laatje dat gebruikt wordt voor de tweejaarlijkse zang- en theatershow. Helaas is dat niet voldoende en daarom wordt er tussentijds geld ingezameld met diverse activiteiten  zoals walnoten rapen,  fair organiseren en het verzorgen van  betaalde optredens.  Een actieve club die, net als veel collega-koren naast wat extra inkomen  ook  altijd tenoren en bassen kan gebruiken.

 

Made in Holland

Voor de zesde keer staat zanggroep The New Voices met een  avondvullende zang- en theatershow in Het Musiater. Dit keer op 16 en 17 november 2013 met  de show made in holland , die drie keer uitgevoerd wordt. Momenteel wordt er hard gerepeteerd om zang en choreografie op elkaar af te stemmen. In een typisch Hollands landschap brengt dit gezelschap op geheel eigen wijze een ode aan Nederlandse tekstschrijvers en componisten. Zeer gevarieerd, van Anouk, Alain Clark, Marco Borsato, Krezip en vele anderen. Rock, pop, ballads, levensliederen, alles komt voorbij. Soms authentiek, dan weer in verrassende nieuwe arrangementen. Een veelzijdige show met héél veel herkenning. Wie wil kan nog komen luisteren en kijken naar  “made in holland” met die restrictie dat er enkel nog kaarten zijn voor de zondagavond, te bestellen bij Het Musiater . Of voor de try out op vrijdag 15 november, daarvoor zijn kaarten te bestellen via het contactformulier van de website van de groep.

 

The New Voices is een actieve, enthousiaste zanggroep met ambities. U bent van harte welkom.

www.thenewvoices.nl

 

Delen: