We all stand together - Popkoor BinnensteBuiten

 

Gehoord en gezien: We all stand together, Popkoor BinnensteBuiten met als gast Fem@il, 16 december, theater De Roestpot te Almere-Haven

 

Een sfeervolle middag vol prachtige muziek

Voor dit optreden togen we zondagmiddag naar het Theater De Roestpot in Almere-Haven. Het was de matinee, ’s avonds zou er nog een voorstelling zijn. Het was een uitverkocht huis met een zeer sfeervol decor, aangekleed met sneeuw, sneeuwballen en zelfs een arrenslee.

 

Zowel BinnensteBuiten  als Fem@il staan onder leiding van Jetse Bremer. BinnensteBuiten begon de show met een drietal nummers waaronder Shake up Christmas bekend van de Coca Cola reclame en A Christmas song (niet te verwarren met The Christmas song) van Shawn Phillips uit 1970. Vooral A Christmas song vind ik een prachtig nummer dus helemaal OK. 

 

Hierna was het de beurt aan Fem@il met Carol of the bells en het verrassende nummer Vrolijk kerstliedje. Al laat de tekst weten dat het er wat minder vrolijk aan toe gaat voor o.a de koeien en de vele oorlogskinderen. De tekst met een boodschap is van Mirjam Dörr en de muziek is van Jetse Bremer, goed nummer. Hierna vervolgden ze met Christmas was a friend of mine bekend van Fay Lovsky in een erg mooi arrangement. Na Lonely This Christmas was het weer de beurt aan BinnensteBuiten.

Zij zongen Being alone at Christmas geschreven door Miss Montreal en een voor mij nieuw nummer, erg vlot en mooi. Daarna deden ze That man van Caro Emerald en ik hoor een ieder al denken, dat is toch geen kerstnummer, en nee dat klopt, maar dat werd opgelost door dit nummer toe te zingen aan de Kerstman in de arreslee. Leuk nummer en leuke invulling. Hierna sloten ze af met het nummer We all stand together.

 

Na de pauze kwam het voor mij mooiste nummer voorbij, I heard the bells on Christmas day, in een prachtig arrangement van Jetse naar de Casting Crowns. Hierna volgden nog 2 nummers en daarna was het weer de beurt aan Fem@il, die o.a het prachtige Mary did you know zongen. Hierna sloot BinnensteBuiten het concert af met Raise your glass van pink en Firework van Katy Perry.

Hierna volgde als toegift nogmaals I heard the bells on Christmas day en was het helaas al weer afgelopen en kwam er een einde aan een heerlijke middag vol prachtige muziek.

 

Hans Koelemij

 

Delen: