Verzekeringen voor groepen

 

BALK heeft een overeenkomst met de Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden (LOPRZ). Die houdt in dat alle bij BALK aangesloten koren en groepen kunnen profiteren van de mogelijkheid om via de LOPRZ een WA-, Instrumenten- en/of Rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

 

Bescherm je spullen en jezelf

Groepen die bij BALK zijn aangesloten kunnen gebruik maken van een aantal specifieke verzekeringen.

 

- Algemene- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

- Inventaris

- Collectieve ongevallen

- Muziekinstrumenten

- Aanhangers

- Rechtsbijstand

- Even-op-reisverzekering op aanvraag

 

BALK biedt deze verzekeringen aan door middel van samenwerking met de Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden (LOPRZ). Aanmeldingen, acceptatie alsmede de administratie van de verzekeringen wordt geheel verzorgd door de LOPRZ.

 

Let ook op je privévermogen

Veel mensen zijn in hun vrije tijd actief in het bestuur van een vereniging of stichting. Wist je dat je als bestuurder of toezichthouder van een vereniging of stichting persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden?

 

Een aansprakelijkheidsschade kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook als een claim door de rechter wordt afgewezen brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Veel organisaties (misschien ook wel de uwe) hebben hun bestuurders of toezichthouders hier niet tegen verzekerd. De onverzekerde bestuurder of toezichthouder draait persoonlijk op voor de eventuele schadeclaims en/of de kosten. Dit gaat ten koste van zijn of haar privévermogen. Of een bestuurder al dan niet wordt betaald voor zijn of haar functie is hierbij niet van belang.

 

Met de bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering heb je de oplossing het privévermogen van jezelf en van je medebestuurders te beschermen tegen (vermeende) fouten die je als bestuurder of toezichthouder kunt maken. Ook bij het aantrekken van nieuwe bestuurders of toezichthouders kan dit een uitstekend argument zijn om mensen over de streep te trekken een bestuursfunctie te accepteren.

 

Bron: LOPRZ

 

Downloads

Brochure verzekeringen 2017 (pdf)

Aanvraagformulier (pdf)

 

Delen: