BALK festival Zuid: 15 juni 2019

In 2019 zal de 16e editie van het leukste korenfestival in Zuid Nederland in het teken staan van het onderwerp waar iedere Nederlander altijd iets van vindt: Het Weer!

 

Op zaterdag 15 juni 2019 zullen in De Borgh in Zevenbergen maximaal 16 koren en vocal groups hun muzikale zonlicht of juist bakken met muzikale regen uitstorten over het aanwezige publiek.

 

Wij dagen de groepen die zich inschrijven uit om aan dit thema deel te nemen door één nummer uit hun repertoire te wijden aan Het Weer, al is dit niet verplicht. Wie hieraan deelneemt maakt wél kans op de speciale Themaprijs!

 

Alle deelnemende koren en groepen worden op een positieve manier beoordeeld en voorzien van opbouwende kritiek waarmee ze later aan de slag kunnen gaan. Het doel is kwaliteitsverbetering.

 

Naast het uitreiken van een themaprijs voor de meest originele themavertolking zijn er ook speciale prijzen voor o.a. de groep met het beste arrangement, de beste podiumpresentatie, de hoogste festivalscore en een aanmoedigingsprijs voor een bijzondere prestatie. Daar waar iets bijzonders gebeurt, mag de jury ‘eervolle vermeldingen’ toekennen.

 

De zaal en het podium gaan weer geheel in stijl aangekleed worden zodat de deelnemers een mooi optreden kunnen neerzetten.

 

Meer informatie / inschrijven via www.defendertzingt.nl BALK Festival Zuid

 

Zaterdag 15 juni 2019 Theater “de Borgh”, Zevenbergen

 


In 2018 vierde dit festival het derde, denderende lustrumeditie in het teken van gritty & grungy muziekstijlen, ofwel: (Hard) Rock en (Heavy) Metal!

 

Dit voor zanggroepen ongebruikelijke genre bood diverse uitdagingen. Voor een popkoor met een combo bijvoorbeeld: hoe zorg je dat de zang hoorbaar blijft? En voor a cappella groepen: hoe kun je geloofwaardig en krachtig zijn zonder schreeuwerig te worden? Wij daagden de groepen die zich inschreven uit om aan dit thema deel te nemen door één nummer uit hun repertoire te wijden aan een Rock of Metal nummer, al is dit niet verplicht. De echte daredevils maakten kans op de speciale Themaprijs!

 


BALK festival Zuid 2017 stond geheel in het teken van Elvis Presley! De deelnemende groepen werden uitgedaagd om aan dit thema deel te nemen, door één nummer uit hun repertoire te wijden aan Elvis, al is dit niet verplicht. Het is een pré als je het nummer in een ander ‘jasje’ steekt, dus bijvoorbeeld van een reggae uitvoering van Blue Suede Shoes of een jazz-uitvoering van In The Ghetto zullen wij niet staan te kijken.

 


License to Sing - Celebrating the Music of James Bond

Op zaterdag 28 mei 2016 vond in Theater De Borgh in Zevenbergen het regionale festival "De Fendert Zingt / BALK Festival Zuid" plaats.

 

Meedoen aan het thema is niet verplicht, maar wel leuk! Het James Bond thema houdt in, dat aan deelnemers wordt gevraagd om in ieder geval één nummer te brengen dat gerelateerd is of uitgevoerd in een van de inmiddels 24 officiële James Bond-films.

Naast de Brabantse gezelligheid, biedt BALK festival Zuid aan alle deelnemers een professioneel belicht en versterkt podium, video-opnames van je optreden en natuurlijk opbouwende feedback van een professionele jury. Alhoewel het festival niet is gericht op een rangschikking, worden bijzondere prestaties van deelnemers graag beloond. Zo is er naast de themaprijs, een prijs voor het beste arrangement, de beste podiumpresentatie, een aanmoediginsprijs en een prijs die de jury naar eigen believen aan een bijzondere prestatie mag toekennen.
 


 

De Fendert Zingt op Facebook

Wil je direct op de hoogte blijven? Volg dan de laatste ontwikkelingen op de Facebook pagina. Gedurende de festival dag worden hier al berichten geplaatst en kort na het festival zullen daar alle foto's van de optredens terug te vinden zijn.

 

Website De Fendert Zingt

 

 

Delen: